”Who´s afraid of Virginia Woolf” på Cinemateket 10. mai

WhosFilm og psykoanalyse – kunstnere velger film.

» Les mer

Sammen med Cinemateket inviterer Norsk Psykoanalytisk Forening til visning av ”Who´s afraid of Virginia Woolf”. Etter filmen blir det en samtale mellom forfatter Pedro Carmona Alvarez og psykoanalytiker Svein Haugsgjerd om hvordan vi forvalter kjærligheten.

Hvem er redd for Virginia Woolf? sjokkerte brorparten av datidens publikum med det mange så på som en orgie i utroskap, fyll, ondskap og «four-letter words». En stor del av dens filmhistoriske betydning ligger også i det at den overskred grensene for den trangsynte moralkodeksen i amerikansk film. Vi befinner oss i New Englands akademikermiljø, i hjemmet til et ektepar i førtiårene: George (Richard Burton) er en begavet, men desillusjonert og bitter historielektor med en usedvanlig giftig tunge. Martha (Elizabeth Taylor) er datter av universitetets rektor og skuffet over ektemannens middelmådige karriere. Tidligere på kvelden har de møtt et yngre ektepar som Martha har invitert på en night cap. Det skal ganske snart vise seg at dette blir en lang, forfylla natts ferd mot morgen.

Pedro Carmona-Alvarez, f. 1972 er forfatter, musiker og oversetter. Siste utgivelse “Samtaler med Onkel Nica og Tante Viola” (dikt, Kolon 2015). Pedro er en sterk og original stemme som med bakgrunn fra Chile, bærer med seg påvirkninger fra et annet kontinents lesning og kultur. 

Svein Haugsgjerd f.1942 er privatpraktiserende psykoanalytiker og professor II ved UIN. Han har skrevet en rekke viktige bøker innen feltet psykoanalyse og psykiatri, og også en bok om kjærlighet og psykoanalyse med tittelen ”Kjærlighetens kraftlinjer”.

»

Bookmark the permalink.

Comments are closed