Freuds bar 2. september

Hanne Strømme: Metoo og ubevisste prosesser – psykoanalytiske perspektiver.
Arrangementet er utsolgt.

 

» Les merEndelig kan Norsk psykoanalytisk forening igjen åpne dørene til Freuds bar. Vi håper på en høst med spennende foredrag og livlige diskusjoner.

Først ut er et etterlengtet foredrag fra Hanne Strømme med tittel: Metoo og ubevisste prosesser – psykoanalytiske perspektiver.

Dette foredraget har vært holdt våren 2020 da debatten rundt Metoo raste på sitt mest intense, men måtte flere ganger avlyses og flyttes pga nedstengning. Vi mener denne tematikken er vel så viktig å løfte frem i dag, selv om den ikke lenger fronter nyhetsbildet på samme måte. Metoo har vært drøftet fra en rekke vinkler, men så langt i Norge ikke via psykoanalytiske teorier.

I oktober 2017 trykket New York Times artikler om hvordan filmprodusent Harvey Weinstein i årtier utnyttet sin maktstilling til å presse stadig nye generasjoner unge kvinnelige skuespillere og medarbeidere til sex. Skuespiller Alyssa Milano oppfordret kvinner med samme erfaringer om å bruke emneknaggen «#metoo» som statusoppdatering på Twitter. Kvinner over hele verden tok del, og Metoo-bevegelsen har siden preget nyhetsbildet. Freuds Bar inviterer til foredrag der Hanne Strømme vil ta utgangspunkt i publiserte eksempler og drøfte Metoo-hendelser i lys av sentrale psykoanalytiske begreper som overføring, forsvarsmekanismer og objektrelasjoner. Det forutsetter et blikk både på samhandlingen mellom de involverte og på den indre dynamikken som denne typen samhandling kan aktivere i den enkelte. Strømme er psykoanalytiker og førsteamanuensis i klinisk psykologi ved Psykologisk institutt, Universitetet i Oslo.

Freuds bar arrangeres denne gangen på  «Ingensteds», Brenneriveien 9, 0182 Oslo. Ingensteds ligger ved siden av ”Blå”, ca 15 min gange fra Oslo sentrum. Trikk – nærmeste holdeplass er «Schous plass», nærmeste t-bane «Stortinget», buss 34 og 54 til «Møllerveien». 

Pga covid-situasjonen er det ikke mulig å legge ut flere billetter til dette arrangementet. Billetter fra november 2020 er gyldige. Du kan søke opp billettene dine fra 27. november 2020 på TicketCo.


»

Bookmark the permalink.

Comments are closed.