Film og psykoanalyse på Cinemateket 28. januar kl.18.00: Von Triers “Idiotene”

Torsdag 28. januar vises von Triers “Idiotene” med foredrag av forfatter Vigdis Hjorth etter filmen.

» Les mer

Med et gammelt hus som base bestemmer en gruppe mennesker seg for å utforske «idiotien». De søker utfordringer og selvinnsikt ved å late som om de er psykisk handikappede, og de tøyer stadig

grensene for hvor langt de kan gå i sine eksperimenter. Ved en tilfeldighet treffer Karen tre medlemmer av gruppen, og blir involvert i deres spill.

Den andre dogme-filmen
Idiotene var en av filmene som sprang ut i fra Lars von Trier og Thomas Vinterbergs Dogme 95-manifest. Triers film var den andre i rekken, og lyktes både i å provosere og engasjere kritikere og publikum.

Kunstnere velger film
I 2016 fortsetter de populære film og psykoanalyse-visningene med en ny vri, der kunstnere fra ulike områder inviteres til å velge en film de ønsker å vise og snakke rundt, og i samtale med en psykoanalytiker. Først ut er Vigdis Hjorth som har valgt å vise Lars von Triers ”Idiotene”, og som vil holde et foredrag rundt filmen etter visningen. Vigdis Hjorth er forfatter, essayist og samfunnsdebattant. Hun har skrevet en rekke bøker, i 2012 mottok hun Kritikerprisen for boka «Leve posthornet», og i 2014 ble hun tildelt Brageprisens hederspris. I 2013 ga hun ut essaysamlingen «Fryd og fare» og i fjor kom Hjorth ut med boka «Det norske hus». Kari Høydahl, leder i Norsk psykoanalytisk forening, vil ha et kort innlegg etter filmen og delta i en samtale med Vigdis Hjorth.

» Skjul tekst

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed