Film og psykoanalyse: «Naken» på Cinemateket 30. mai

Cinemateket viser filmen «Naken» (Naked) av Mike Leigh tirsdag 30. mai kl.18.00. Etter filmen vil psykoanalytiker Kristin Mack-Borander holde foredrag. 

» show more


Om filmen: Det er en blek og kompromissløs verden Mike Leigh skildrer i «Naken». Handlingen utspiller seg i et nattlig London, badet i et nakent, blått lys og befolket av forkomne, hjemløse og av ulike årsaker desperate individer. Midt oppi dette står Johnny, som har lest Johannes´ åpenbaring og funnet bevis for at verdens ende er nært forestående. Med slitt, svart frakk, pistrete skjegg og stikkende øyne går han gatelangs i London som en herjet apokalyptisk profet. Johnny er i bunn og grunn en drittsekk, spesielt i måten har behandler kvinner på. Samtidig ligger det en sår og desperat lengsel bak hans handlinger; han er en skadeskutt fugl, fanget i en uforståelig, nådeløs verden.
«Naken» er Mike Leighs uten sammenligning mest kompromissløse film, men også en av 90-tallets desiderts morsomste oppvisninger i ravnsvart kynisme og glefsende galgenhumor.
Billetter kjøpes på Cinemateket: https://www.cinemateket.no/filmer/naken

»

Bookmark the permalink.

Comments are closed.