Fellini på Cinemateket i januar og februar

» Les mer

Den italienske regissøren og manusforfatteren Federico Fellini (1920-1993) var en av de mest innflytelsesrike filmskaperne i det 20. århundre. Både Tim Burton, David Lynch, Terry Gilliam og Emir Kusturica har oppgitt den italienske mesteren som en viktig inspirasjonskilde. 

Fellini hentet inspirasjon fra eget liv, italienske myter og populærkultur, iscenesatt i barokke, tidvis drømmeaktige tablåer. 20. januar 2020 er det 100 år siden han ble født og Cinemateket markerer jubileet med en stor serie og helgeseminar. For fullt program, se www.cinemateket.no

To av visningene vil være med foredrag i serien Film og psykoanalyse. Fredag 24.1 vises La Strada med foredrag av Finn Skårderud før visningen. Filmen vises også 2.2.

Torsdag 13. februar vises filmen 8 1/2 etterfulgt av et innlegg av Siri Gullestad. Filmen vises også 26.1 og 4.2.

Siri Gullestad er psykoanalytiker og professor i klinisk psykologi. Hun har i en årrekke vært lærer ved og leder av Klinikk for dynamisk psykoterapi ved UiO, og er en viktig stemme innad i fagmiljøet i Norge, men også internasjonalt. Gullestad har skrevet om psykoanalyse som behandlingsform, om personlighets- og utviklingsteori. og tilført psykoanalytiske perspektiver i litterære analyser og samfunnsdebatter. 

Etter visning av filmen vil Gullestad holde et innlegg med tittelen «Om å komme ned på jorden. 8 1/2 i psykoanalytisk perspektiv”.

For billetter se www.cinemateket.no

»

Bookmark the permalink.

Comments are closed