«Drømmemannen» – førpremiere på Cinemateket 21. september kl.18.00

» Les mer


Dette er førpremieren på en ny tysk romantisk science fiction-komedie: Tyskland, nær fremtid. Forskeren Alma bestemmer seg for å ta del et i et veldig eksperiment for å finansiere egne studier. I tre uker skal hun leve med den vakre humanoide roboten Tom, som er programmert til å være hennes perfekte make.
For Alma (Maren Eggert), er prosjektet en ren formalitet. Hun trenger ingen perfekt mann i livet sitt, hun trenger penger. Kjærlighet er forbeholdt livsnytere og poeter. For Tom (Dan Stevens) derimot, er saken en helt annen. Alt han vil og alt han kan, rett og slett meningen med hele hans eksistens, er å tilfredsstille Almas behov.
Alma blir fanget i et tre uker langt forklaringsproblem: Hvem er denne mystiske og sjarmerende mannen som ut av det blå har dukket opp i livet hennes? For at eksperimentet skal være gyldig, må de tross alt omgås og deres motstridende følelser for hverandre fører til en rekke bisarre og komiske situasjoner.
Med Drømmemannen har Maria Schrader laget en rørende og morsom sjangerblanding. Vi tas med til et velkjent nær-futuristisk univers satt inn i helt nye ramme. Intet mindre enn en jordnær science-fiction-fabel!

Etter filmen vil Steffen Krüger holde et foredrag basert på filmen. Steffen Krüger er førstelektor på Institutt for medier og kommunikasjon, IMK, UiO, og leder av Screen Cultures, et Masterprogram og forskningsinitiativ på det humanistiske fakultet, UiO.
Visningen er et samarbeid mellom Norsk psykoanalytisk forening og Screen Cultures, UiO.
Billetter på www.cinemateket.no.

»

Bookmark the permalink.

Comments are closed