«Close» på Cinemateket 14. juni kl. 18.00

En film om å finne og miste seg selv i en annen.

» show moreLéo og Remi er bestevenner, men når de starter på ungdomsskolen sklir de fort fra hverandre. Léo er mer opptatt av å passe inn og få nye venner, mens Remi ønsker å beholde det som var og sliter med å tilpasse seg den nye hverdagen. 

Close er en sår og vakker oppvekstskildring om identitet og brytningstid fra belgiske Lukas Dhont (Girl). Filmen skildrer hvor sårbar overgangen fra barn til ungdom kan være. Det er en uforglemmelig film om vennskap og kjærlighet, men også sorg og savn. Den vant en av hovedprisene under fjorårets filmfestival i Cannes – Grand Prix – og ble i 2023 Oscar-nominert i kategorien Beste internasjonale film.

FOREDRAG ETTER FILMEN

Etter filmen holder psykolog Line Indrevoll Stänicke foredraget «Close – en film om å finne og miste seg selv i en annen».

Line Indrevoll Stänicke er førsteamanuensis på Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo. Hun er psykologspesialist og tilknyttet Nic Waals Institutt ved Lovisenberg sykehus der hun har arbeidet i mange år, spesielt med ungdom og deres familier. Hun har skrevet en rekke artikler og lærebøker om utviklingspsykologi og ungdomstid, psykoterapi med ungdom, samt selvskade og selvmordsproblematikk.

Billetter på Cinemateket


»

Bookmark the permalink.

Comments are closed.