Thelmas kamp. Om begjær, fornektelse og fortrengning. «Thelma» på Cinemateket 27. februar

 

» Les mer

Med jevne mellomrom arrangerer Cinemateket sammen med Norsk Psykoanalytisk Forening visninger med et foredrag tilknyttet en filmvisning.

Denne kvelden holder Cecilie Hillestad Hoff et foredrag etter visningen av Joachim Triers Thelma. I foredraget analyseres filmen i et psykoanalytisk perspektiv. Cecilie Hillestad Hoff er spesialist i klinisk psykologi og kandidat ved Norsk Psykoanalytisk Institutt.

Thelma

Norge 2017

Regi: Joachim Trier

Med: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen

Norsk tale, utekstet, DCP, 1t 56min. A: 15 år

Thelma er karakterisert som en overnaturlig thriller som handler om en ung kvinne med uforklarlige krefter. Samtidig er filmen et psykologisk drama som beretter om dyptgående, irrasjonelle krefter i mennesket, og om hvordan avstengning og fortrengning av følelser kan føre mennesket ut i uforståelige handlinger. Filmen uttrykker hvordan indre dramaer og morderiske fantasier kan spille seg ut når intense følelser som hat og sjalusi dominerer. Karakterene vi presenteres for, og relasjonene dem imellom, kan på den måten sies å uttrykke allmennmenneskelige, psykologiske fenomener som på ulikt vis berører oss alle.

»

Bookmark the permalink.

Comments are closed